Over ons

Onze kijk
op brand

Over ons

Het ontstaan, achtergrond en ervaring van ‘Kijk op Brand’

Al sinds begin jaren 2000 is oprichter Richard Koene gefascineerd door de brandveiligheid van gebouwen. Een waardevolle bijdrage leveren aan de veiligheid van mens en dier is z’n drijfveer. Verschrikkelijke incidenten met grote gevolgen zoals de brand in café ‘Het Hemeltje’ (2000/2001) en in het cellencomplex op Schiphol (2005) toonden aan dat aandacht voor brandveiligheid niet mag verslappen.

Al ruim 20 jaar zet Richard zijn kennis in om de leefomgeving (gebouwen en terreinen) van mens en dier brandveiliger te maken. Daarnaast is er hem veel aangelegen dat gebruikers en bezoekers van vastgoed zich ervan bewust zijn hoe de brandveiligheidsvoorzieningen in gebouwen werken en in geval van calamiteiten er voor zorgen dat ze veilig kunnen vluchten.

Uit de jarenlange passie voor brandveiligheid is begin 2021 ‘Kijk op Brand’ ontstaan. Hiermee wil Richard de aandacht voor brandveiligheid bij eigenaren en gebruikers van vastgoed verder versterken.
‘Kenners met kijk op brandveiligheid’ dat is ‘Kijk op Brand’.

Neem contact op

Waarom
Kijk op Brand?

Jarenlange
ervaring

Kijk op Brand heeft een jarenlange ervaring (> 20 jaar) op gebied van brandveiligheid. Hierdoor heeft ons advies altijd de verwachte kwaliteit.

Meer weten

Exacte
vraagstelling

Om te komen tot de juiste oplossing vinden wij het achterhalen van de exacte vraagstelling essentieel. Die achterhalen we samen met u.

Meer weten

Afspraak is
afspraak

U mag verwachten wat wij beloven. Zeg wat je doet en doe wat je zegt, met net dat stapje extra. U bent onze belangrijkste klant.

Meer weten

Onze diensten

Advies

Goed, gedegen en bruikbaar brandveiligheidsadvies hoeft niet veel te kosten. Het gaat erom dat wij samen met u weten te achterhalen wat de exacte vraagstelling is.

Meer over advies

Inspecties

Het goed inspecteren van een gebouw vergt kennis en ervaring. Inspecties voeren we uit op 3 onderdelen. Bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheid.

Meer over inspecties

Quickscan

Wij voeren een QuickScan uit als u snel en goed inzicht in de brandveiligheidsstatus van uw vastgoed wilt hebben.

Meer over de quickscan

Begeleiding

Als er een brandveiligheidsinspectie of QuickScan is uitgevoerd kunnen wij het uitvoeringstraject voor het herstellen van de ommissies begeleiden.

Meer over begeleiding

Berekeningen

Wij verzorgen aanvullende berekeningen (vuurlast, grote brandcomaprtimenten, brandoverslag) die noodzakelijk zijn voor een brandveilig gebouw of om de gelijkwaardigheid aan te tonen.

Meer over berekeningen

Tekenwerk

Het bevoegd gezag kan handhaven op vigerende vergunningen op uw pand. Als deze niet overeenkomen met de werkelijkheid is het verstandig om deze aan te passen en opnieuw in te dienen bij bevoegd gezag.

Meer over tekenwerk